Geschiedenis
De geschiedenis gaat terug tot aan eind 60-er jaren van de vorige eeuw toen de duivenliefhebber A.P. de Lijzer, vader van de huidige eigenaar J.P. de Lijzer na het beëindigen van zijn kruidenierszaak overging tot de verkoop van duivensportartikelen in het winkelpand aan de dorpsstraat te Sint-Kruis. Na diverse jaren hier de zaak te hebben gedreven werd in 1980 besloten tot verhuizing naar de Kleine Boomdijk ook in Sint-Kruis. Op dit adres waren ook de vlieghokken gevestigd zodat nu alles op één adres bij elkaar was. Na enkele bewogen jaren waarin ook de zaak werd stilgelegd besloot de zoon en nu dus de huidige eigenaar "JeePee", die ondertussen ernstig met de duivenbacil was besmet de draad weer op te pakken.

Met kennis van de duivensport en wetende wat er in de Duivensport leeft,mag hobbyvoeders ADEL nu dé zaak op duivensportgebied in Zeeuws-Vlaanderen genoemd worden met klanten tot ver over de landsgrenzen! Vele kampioenen en grootheden in onze sport weten de weg te vinden naar de weststraat in Aardenburg. Als men even tijd heeft is de standaard vraag: "wil je iets drinken?", Vlaamse gastvrijheid!
Werkzaamheden
Naast zijn dagelijkse bezigheden in de duivensportafdeling van de winkel is "JeePee"ook voorzitter van de plaatselijke duivenvereniging, rekenaar, initiator van het overleg tussen de verenigingen van Samenspel 1(8 verenigingen) van de Afdeling Zeeland´96 ,is lid van de klokkencommissie en afdelingsbestuur van deze zelfde afdeling! Ook schrijft hij regelmatig soms onder eigen naam, soms onder pseudoniem in de duivenbladen. Al met al een druk baasje die bij al deze activiteiten zich gesteund weet door zijn vrouw Franca, die trouwens in combinatie speelt met zijn zwager W. Tanghe. Ook de oudste van de 2 kinderen, zijn zoon Anthonie,weet wat duivensport is,alhoewel deze laatste door zijn studie voedingstechniek en zijn andere grote passie voetbal de laatste tijd weinig tijd meer heeft voor de duiven.
De duiven
Het is deze jongeling die eigenlijk het meeste werk aan de duiven deedt, de werkjes waar vader "JeePee" eigenlijk niet aan toe kwam. Het krabben, voederen, uitlaten, enz. van de duiven nam Anthonie voor zijn rekening, terwijl Pa een oogje in het zeil hield en voor Anthonie de grote lijnen uitzette. "Anthonie is eigenlijk JP die met de duiven speelt" is een veel gehoorde opmerking, of "Het is niet moeilijk, ze hebben alles zelf in huis en horen altijd eerst van de nieuwe dingen in de duivensport." krijgt men vaak te horen. Het raakt deze familie die leeft voor de Duivensport diep als mensen deze uitlatingen doen. Hoge bomen vangen veel wind, dus de afgunst is altijd nabij als men met succes de sport bedrijft en men er weliswaar door 7 dagen per week van ´s morgens vroeg tot ´s avonds laat klaar staat voor de duivensport en liefhebbers.

Iets nodig? Bel maar! Winkel gesloten? Klop maar aan de zijkant op het raam hoor! Kom je naar het lokaal wil je dan iets meenemen? Ik ben ziek of moet weg en kan zelf niet naar de winkel wil je het even brengen? Dit kan echt allemaal daar bij die mensen aan de weststraat………

Echter de laatste 2 jaren door de vele werkzaamheden van JeePee en de studie van Anthonie is de eigenlijke duivensport een beetje op de achtergrond gekomen.Jammer,maar ook het feit dat andere liefhebbers uit de vrienden en klantenkring bijzonder sterk presteren,geeft een hoge mate van voldoening.Men kan tenslotte niet voor alles de 100% inzet geven,en dat dan de eigen prestaties er onder moeten lijden moet dan maar.´´ik ben momenteel een ´´droge melker´´zegt JeePee´´.Een stukje zelfspot of relativering?

Kortom, hier wordt Duivensport met recht met een hoofdletter "D" geschreven!!!!